sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Hmm. Outo kirjoitus.

Päivän Turun Sanomissa Raimo Vahtera analysoi Turun sosialidemokraatteja ja Turun kaupungin päätöksentekoa höystäen tekstiään lainauksilla Antton Rönnholmin blogista.

Vahteran kirjoituksen pääviesti on, että Turun päätöksenteon kaikki ongelmat johtuvat sosialidemokraateista. Vahtera muun muassa kirjoittaa: ” Turun poliittisen kulttuurin kannalta Sdp:n asema ja toiminta ovat ratkaisevia. Jos demarien päätöksenteko ei toimi, Turun päätöksentekokin yskii.”

Vahteran kirjoitus on Antton Rönnholmia lainaten ”poikkeuksellisen pitkään institutionaaliseen muistiin piirtynyttä kaunaa.”

Kokoomus on ollut Turun ykköspuolue vuoden 1996 kunnallisvaaleista. Eli 12 vuotta ja nyt on 13. alkamassa.

Kokoomuksen mandaatilla valittuja virkamiehiä Turussa ovat tällä hetkellä kaupunginjohtaja, palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja, talousjohtaja sekä lukuisa joukko keskushallinnon ja virastojen keskeisiä virkamiehiä.

Miten voi olla mahdollista, että käsitellessään Turun kaupungin poliittista kulttuuria, Vahtera ei sanallakaan mainitse kokoomusta?

On se mahdollista. Turussa.

Ymmärtäisin paremmin, jos kirjoitus löytyisi Nykypäivä-lehdestä.

Voimme jälleen voivotella Turun huonoa mainetta ja imagoa ja taivastella kuinka huonosti kaikki on.

En tiedä, milloin tässä kaupungissa merkittävillä julkisilla foorumeilla esiintyvät oppisivat olemaan ylpeitä todella hienosta kotikaupungistaan, missä erittäin moni asia on kuitenkin hyvin.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että Helsingissä työssäkäynti ainakin auttaa ainakin tähän.

3 kommenttia:

Petja Raaska kirjoitti...

Juu, oli kyllä aikamoista tykitystä. Ehkäpä tämä "objektiivinen" "journalismi" saa jatko-osia kaupungin suurimman ryhmän Kokoomuksen sekä vihreiden toiminnan analysoimisesta.

Tuo minua huvittaa, kun aina nämä suuret ajattelijat löytävät SDP:n ongelmaksi järjestön vaikuttamisen päätöksentekoon. Järjestöväki on asiasta hieman toista mieltä. Jos asiaan vaivautuu perehtymään, saattaa huomata, että järjestö päättää tosiasiassa vain vaaliohjelmasta, ehdokasasettelusta ja luottamushenkilöistä sekä eräistä suuremman luokan yksittäiskysymyksistä, joissa yhä enemmän päätösvalta on jätetty vaaleilla valituille. Mitkäköhän elimet sitten muissa puolueissa päättävät vaaliohjelmasta, ehdokasasettelusta ja luottamushenkilöistä?

Turun SDP uudisti viime vaaleihin ehdokaslistaansa rankalla kädellä, kuten myös luottamushenkilölistaansa. Halukkaat erilaisten profiilien turkulaiset otettiin avosylin mukaan ja osa menestyi oikein mukavasti niin vaaleissa kuin luottamuspaikkajaossa. Tämän mainitseminen taitaisi olla tasapuolisessa journalismissa epäoleellista.

Anu kirjoitti...

Allekirjoitan Petjan toiveen, että tämä olisi ensimmäinen osa sarjaa, jossa käsitellään eri puolueiden toimintatapoja ja vaikutusvaltaa Turussa. Vaikka sarjan muut osat tietysti jäisivät kovin lyhyiksi, kun kaikki valta on demareilla. Jep, jep.

jouko kirjoitti...

Raimo Vahteran kirjoitukset kautta lukemani historian ovat aina olleet varsin kaunaisia ja repiviä. Päätoimittajan tittelillä suomalla taustalla kirjoittaja ei edes edes yritä peittää sisäsyntyistä kaunaisuuttaan poliittista vasemmistoa ja erityisesti demareita kohtaan.