lauantai 27. joulukuuta 2008

Hupsis

On kulunut liian pitkä aika viimeisimmästä bloggauksesta. Syitä olisi helppo luetella, mutta eivät ne tilannetta mihinkään muuta. Ken blogiin on ryhtynyt, se bloggaukset hoitakoon.

Kieltämättä puoluesihteerinä bloggaaminen on astetta vaikeampaa. Yksityiselämästä en ole aikaisemminkaan juuri verkkoon kertoillut, enkä aio muuttaa käytäntöä tältä osin. Syvälliseen pohdiskeluun jonkun asian eri puolista on vaikea ryhtyä julkisesti, koska tulkintariski ”eri linjoilla” olemisesta on ilmeinen. Päivänpoliittisista asioista puhuminen keskittyy vähän eri foorumeille. Hmm. Mitä siis jää blogattavaksi? Aika näyttää.

Sähköisen maailman työkalut tekevät joka tapauksessa entistä vahvemmin tuloaan myös poliittisen viestinnän tantereille. Vaikka sanomalehti on tutkimuksissa säilyttänyt vankan aseman poliittisena vaikuttimena ja politiikan tietolähteenä, on nuorten ikäluokkien kohdalla netin merkitys entisestään kasvanut.

Toisaalta nettiä hyödynnetään ehkä sittenkin vielä paljon vähemmän poliittisessa vaikuttamisessa kuin mihin olisi mahdollisuuksia. Erityisesti liikkuvan kuvan käyttö, diaesitysten hyödyntäminen, videobloggaaminen ja verkkokokoukset ovat vielä melko vähän käytössä oleva väline.

Tältä osin SDP ottaa ainakin yhden harppauksen eteenpäin heti ensi vuoden alkupuolella. SDP:n ohjelmien taustalla on perinteisesti ollut vahva työryhmätyöskentely. Nyt työryhmille rakennetaan sähköinen alusta, työryhmäfoorumi, minkä jälkeen työryhmät voivat toimia verkossa, tallettaa dokumentteja tietopankkeihin ja hioa asiakirjojen lopullisia muotoja. Tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää työryhmäfoorumeihin myös verkkokokouksiin soveltuvia osioita. Tämä helpottaa ainakin kauempaa tulevien osallistumismahdollisuuksia aivan uudella tavalla.

1 kommentti:

Piia kirjoitti...

Puoluesihteerin lisäksi olet myös poliitikko, joka sai juuri kuntalaisilta reilun mandaatin. Niissä housuissa pitää ottaa kantaa ja kertoa mielipiteistään ja perusteistaan. Siinähän sulle riittää blogattavaa, kun avaat Turkua.