sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Ministeri Kiviniemi väistelee keskustelua

Hallinto- ja kuntaministeri Kiviniemi syyttää toistamiseen SDP:tä pelottelusta. Viime viikonloppuna Kiviniemi tyrmäsi SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen aiheellisesti esittämän huolen finanssikriisin vaikutuksesta kuntien rahoitukseen.

Näyttää siltä, että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Kuluvalla viikolla on usealla suulla todettu, että finanssikriisin aiheuttamalla talouden myllerryksellä on useita vaikutuksia julkiseen talouteen, myös kuntatalouteen.

Epäilyksenä onkin, että hallituspuolueet tarjoavat lääkkeeksi julkisen talouden hoitoon leikkauksia ja mittavia palvelutuotannon ulkoistamisia. Jos näin ei ole, esimerkiksi ministeri Kiviniemi voisi tämän julkisesti vahvistaa. On vaikea uskoa, ettei hallitus pohtisi mitään toimenpiteitä.

SDP:n mielestä olisi reilua keskustella ehdotuksista ennen kunnallisvaaleja, jotta äänestäjät voivat valita erilaisten vaihtoehtojen välillä. Kunnanvaltuutetut ovat kuitenkin niitä päättäjiä, jotka joutuvat viimekädessä tekemään päätökset kunnissa. Ilmeisesti kuitenkin juuri kunnallisvaalit ovat se syy, miksi hallitus väistelee keskustelua julkisesta taloudesta ja etenkin kuntien asemasta.

Ei kommentteja: