perjantai 17. lokakuuta 2008

Keskusta vähättelee ihmisten huolta

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen ihmettelee Elinkeinoministeri Pekkarisen ja Kuntaministeri Kiviniemen syytöksiä SDP:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista kohtaan.

Urpilainen vaati hallitukselta eilen selvitystä finanssikriisin vaikutuksista kuntiin ja julkisiin palveluihin. Tämä oli Pekkarisen ja Kiviniemen mielestä pelottelua.

- Keskustan tuntuu olevan vaikea ymmärtää sitä, että ihmiset ovat huolissaan finanssikriisin vaikutuksista omaan arkeensa. SDP haluaa, että kansalaisten arki turvataan ja epävarmoina aikoina tehdään kaikki mahdollinen, jotta epämiellyttäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin, Korhonen sanoo.

- Kyllä maailmantalouden mullistuksella vaikutus on kuntiinkin, erityisesti kuntien sijoitusvarallisuuden ja muiden sitoumusten osalta. On erittäin todennäköistä, että myös kuntien tulokehitys tulee heikkenemään. Lisäksi kuntien on syytä varautua omaisuuden alaskirjauksiin. Kuntaministeri Kiviniemi ja elinkeinoministeri Pekkarinen tietävät tämän aivan varmasti, Korhonen toteaa.

- Pekkarisen ja Kiviniemen ulostulot eivät ole olleet ainoita Keskustan suunnasta tulleita viestejä, joissa paheksutaan sitä, että SDP toimii aktiivisesti kriisin selvittelyssä. Ihmettelen, miksi päähallituspuolue Keskusta on lähtenyt syyllistämään tästä oppositiota. Eikö kannattaisi syyttelyn sijasta vastata SDP:n esittämiin kysymyksiin ja keskittää energia ratkaisujen löytämiseen, Korhonen kysyy.

- Finanssikriisin aikaan sopii erityisen huonosti pääministeri Vanhasen hellimä periaate, jossa keskeneräisistä asioista ei puhuta. Toivottavasti Keskustan ja pääministerin asenteet vielä muuttuvat, Korhonen toteaa.

Ei kommentteja: