sunnuntai 14. syyskuuta 2008

SDP:n Korhonen vauhdittaisi rakennemuutoskuntien kaavapäätöksiä

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen haluaa vauhtia metsäteollisuuden rakennemuutoskuntien kaavapäätösten käsittelyyn. - Byrokratia ei saa olla minkäänlainen hidaste rakennemuutoskuntien työllisyyden edistykselle. Kriisin koettelemissa kunnissa kaavaratkaisujen vauhdittamisella voitaisiin edistää alueen työllisyyttä.

Korhonen puhui lauantaina Mikkelissä Etelä-Savon sosialidemokraattien tilaisuudessa.
Korhosen mukaan yhteiskunnan on kannettava vastuu kaikin mahdollisin keinoin ihmisten auttamisesta. - Valitustien pituus ja kankeus kaava-asioissa on paha pullonkaula monien työllisyyttä edistävien hankkeiden etenemiselle. Esimerkiksi Valkeakoskella satakunta työpaikkaa mahdollistavan liikekeskuksen kaava on menossa hallinto-oikeuden käsittelyyn. Esitänkin, että eri oikeusasteet ottaisivat rakennemuutoskuntia koskevat kaavavalitukset nyt käsittelyynsä nopeutetussa järjestyksessä.

- Byrokratia ei saisi myöskään hidastaa rakennemuutosalueille kohdistettujen määrärahojen käyttöä. Rahat on kohdennettava alueille siten, että ne saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti käyttöön.

Korhonen muistuttaa, että ei pidä vähätellä yhteiskunnan toimien merkitystä metsäteollisuuden irtisanomiskysymyksessä. - Pääministeri on antanut ymmärtää, etteivät nämä ole poliittisia kysymyksiä. Keskusta oli kuitenkin aivan toista mieltä vielä oppositiossa ollessaan.

- Minusta tämä on mitä suurimmassa määrin juuri poliittinen kysymys: Se, miten valtio tekee omistajapolitiikkaa ja käyttää isännän ääntä omistamissaan yhtiöissä on täysin poliittinen valinta, josta vastaa maan hallitus.

- Metsäteollisuuden ongelmat ovat olleet pitkään tiedossa, mutta hallitus ei näytä varautuneen ongelmiin mitenkään. Työllisyysmäärärahoja on päinvastoin karsittu, eikä sosialidemokraattien vuosi sitten vaatimaa suunnitelmaa metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi ole tehty.

Ei kommentteja: