tiistai 1. huhtikuuta 2008

Mahtava puoluekokousäänestys!

Varsinais-Suomen piirin puoluekokousäänestyksen tulos selvisi eilen. Tulos oli moneltakin osin myönteisiä tuntemuksia herättävä. 30 puoluekokousedustajista peräti puolet on enintään 44-vuotiaita. Alle kolmekymppisiä edustajia on 10. Mies-/naistasapaino on 16/14. Varsinais-Suomen Sos.dem. nuorten pj. Juuso Alatalo totesi, että varsinaissuomalaiset osoittivat todellisen halunsa nostaa esille nuoria jäseniä. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä.

Kun jäsenvaalin järjestämistä mietittiin koko piirin laajuisena, oletus nuorten paremmasta menestymisestä oli yksi keskeinen argumentti. Nyt tämä tuli todistetuksi. Verrattuna muihin piireihin ensi silmäyksellä näyttäisi, että koko piirin laajuinen jäsenäänestys tukee paremmin ehdokaslistojen uusiutumista ja nuorten läpimenoa. Sopuvaalialueilla ainakin nuorten osalta edustajamäärät ovat vähäisemmät.

Myös alueellinen jakautuma muodostui Varsinais-Suomessa mielenkiintoiseksi. Jonkin verran odotettua oli, että Turku kahmii paikkoja enemmän, muun muassa siksi, että suurin osa nuorista ehdokkaista kuuluu Turun Opiskelijoiden Sos.dem. yhdistykseen. Mutta myös pienemmillä paikkakunnilla oli mahdollisuus menestyä, jos vain taitoa ja tahtoa homman hoitamiseksi oli. Esimerkiksi Mynämäeltä meni läpi kaksi ehdokasta ja Somerolta yksi. Salon seutu ja Vakka-Suomi ottivat normaalimäärän paikkoja. Toivon, että voimme tuloksesta rohkaistuneena noudattaa jatkossakin nyt valittua menettelyä ja ehkä esimerkillämme saada toisetkin piirit siitä kiinnostumaan.

Ainoana jäsenäänestyksen negatiivisena puolena voidaan pitää äänestysprosenttia, joka jäi 56 %:iin. Uskon kuitenkin, että jatkossa tämäkin asia korjaantuu, kun menettelyyn totutaan paremmin.

Myös henkilökohtaisesti vaali oli menestys. Olin toisella sijalla heti Pertti Paasion jälkeen. Koen, että tämä oli vahva tuki varsinaissuomalaisilta nimenomaan puoluesihteeriehdokkuudelleni.

Suurenmoiset kiitokset kaikille minua äänestäneille ja tukeneille tovereille sekä yhdistyksille!!!

Ja onnittelut kaikille puoluekokoukseen valituille, niin Varsinais-Suomessa kuin muuallakin!

Kaikki SDP:n puoluekokoukseen valitut löydät täältä.

5 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Todella upea tulos. Vahvan mandaatin lisäksi minä luen tuloksen oivana näytteenä sinun osaamisestasi. On hienoa havaita aito uudistushalu, joka siivitti näköjään myös valtakunnallisesti nuoret aiempia kertoja parempaan tulokseen.

Ari Korhonen kirjoitti...

Kiitos Arto!

Tässä se villakoiran ydin tavallaan onkin, että pitää oikeasti tehdä muutoksia menettelyihin, jotta asiat alkaisivat muuttua. Arvelenpa, että puolueen jäsenillä on ollut joo pitkään aito halu nostaa nuoria esiin, mutta jos vaaliyhtymät ovat pieniä tai mennään sopumenettelyllä, ei tätä tapahdu, sen empiirisen havainnon näiden vaalien tuloksista voinee vetää.

Kari kirjoitti...

Viisikymppisenä ukonrahjuksena laitoin itsekin merkille tuon varsinais-suomalaisten puoluekokousedustajien keski-iän. Ja nimenomaan myönteisessä mielessä.

Uudistuva ja ennen kaikkea yhteiskuntaa uudistava puolue tarvitsee nuoria, jotka kunnioittavat sosialidemokratian perinteisiä aatteita, mutta samalla pystyvät kyseenalaistamaan vanhojen toimintatapojen soveltuvuuden tähän päivään ja tulevaisuuteen.

Vielä kun jostain löydettäisiin puolueelle nuori ja verevä puheenjohtaja, niin tuleviin vaaleihin lähdettäisiin hyvistä asemista. Tuomiojan Eki on kenties Suomen älykkäimpiä ihmisiä ja hänen ajatuksiaan on helppo kannattaa. Kansansuosikiksi hänestä ei kuitenkaan ole, eikä hän sellaiseksi varmaan halua tullakaan. Karismaattiselle kansanjohtajalle olisi kuitenkin selkeä tilaus.

Arto J. Virtanen kirjoitti...

www.miapetra.net

(oli ihan pakko laittaa Karille;)

TagenTurinat kirjoitti...

http://www.juttaurpilainen.net/

(oli ihan pakko laittaa Karille)

Onnittelut, Ari, loistavasta menestyksestä. Sinusta tulee puolueelle laadukas puoluesihteeri.