maanantai 11. helmikuuta 2008

Tuntoja ja tunnelmia

SDP:n Turussa järjestetyn tulevaisuusfoorumin uutispommi oli Eero Heinäluoman ilmoitus, ettei hän asetu ehdolle SDP:n puheenjohtajaksi Hämeenlinnan puoluekokouksessa. Uskon Eeron käyneen todella perusteellisen harkinnan asiasta. Kunnioitan hänen ratkaisuaan ja toivon Eerolle kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin!

Vuosien varrella olen oppinut tuntemaan erilaisen Heinäluoman kuin mitä hänen julkinen kuvansa oli. Mieleeni palaa Demarinuorten liittokokous Vantaalla 2004, kun askelsin verkkaisesti kokouspaikalle kauniina perjantai-iltana. Olin tuona viikonloppuna kokouksen puheenjohtajana. Yhtäkkiä viereeni pysähtyi auto, josta kurkisteli iso mies. Puoluesihteeri Heinäluoma oli havainnut Turun kunnallisjärjestön toiminnanjohtajan kadulla. Pidimme tovin mittaisen palaverin ajankohtaisista asioista siltä seisomalta. Ajattelin, että hitto, siinä meillä on puoluesihteeri isolla P:llä.

Toinen erityisen mukava muisto liittyy Turun kunnallisjärjestön juttutupaan. Heinäluoma oli Turun kunnallisjärjestön vieraana ja Panimoravintola Koulun historian luokka oli ääriään myöten täynnä. Heinäluoma seisoi tovereiden keskellä ja vastaili kysymyksiin. Tunnelma oli katossa. Eero oli hyvässä vauhdissa nousemassa SDP:n puheenjohtajaksi.

Niin ovat päivät vaihtuvaiset.

Heinäluoman ilmoitus käynnisti poliittisen mylläkän. Puhelimet ovat soineet pitkin päivää ja spekuloijat ovat liikkeellä. Maanantain kysymys ainakin tiedostuvälineillä oli, että kenestä seuraava puheenjohtaja. Koetin toppuutella. Ehdokkaita oli ja on tätä kirjoitettaessa yhtä monta kuin ennen Heinäluoman ilmoitustakin. Eli yksi.

Mutta jännittävä kevät on edessä. SDP käy hyvät vaalit kesäkuussa ja vielä paremmat vaalit lokakuussa. Ainakin henkilövalintojen osalta tilanne näyttää poikkeuksellisen mielenkiintoiselta, katsoipa sitä mistä näkökulmasta tahansa.

Ei kommentteja: